Sportfysiotherapie

Een sportfysiotherapeut is een gespecialiseerd fysiotherapeut. Na de opleiding fysiotherapie hebben ze nog drie jaar doorgeleerd om u nog beter te kunnen begeleiden in uw herstel. Dit alles om u zo snel mogelijk terug te brengen naar uw sport of in het werk. Renée de Vries verzorgt bij ons de sportfysiotherapie en is de contactpersoon voor de sportverenigingen. U kunt haar mailen op renee@manueeltherapierheden.nl.

Wat is sport fysiotherapie?
Een sportfysiotherapeut is een fysiotherapeut met een erkende specialistische master opleiding sport fysiotherapie. De sportfysiotherapeut heeft als doel het herstellen van functies, het voorkomen van (sportgerelateerde) klachten en de verbetering van (sport)prestaties. Naast fanatieke sporters behandelt de sportfysiotherapeut ook kwetsbare doelgroepen, zoals chronisch zieken, ouderen en kinderen bij wie sport en bewegen wordt ingezet als onderdeel van een therapie.

Met welke klachten kunt u bij een sportfysiotherapeut terecht?
Een sportfysiotherapeut kan om verschillende redenen ingeschakeld worden. De meest voorkomende reden is een blessure die een sporter, recreatief of professioneel, heeft opgelopen. Een andere reden voor sporters is het krijgen van (trainings)advies . Ook voor het herstel na een operatie kan je terecht bij de sportfysiotherapeut, denk bijvoorbeeld aan een voorste kruisband reconstructie of nieuwe knie.
Naast de sporters komen er ook mensen met een chronische aandoening. Bij hen kan de kwaliteit van leven door (meer)beweging en sport worden verbeterd. Ook mensen die om diverse redenen lange tijd niet actief zijn geweest, komen naar de sportfysiotherapeut om weer geactiveerd en gemotiveerd te worden om te bewegen. De sportfysiotherapeut kijkt samen met u naar een passende sportbeoefening en adviseert u over de intensiteit en de frequentie waar u mee kunt beginnen.

De werkwijze van de sportfysiotherapeut
U kunt direct een afspraak maken met een sportfysiotherapeut of u wordt doorverwezen door een arts. De sportfysiotherapeut zal tijdens de eerste afspraak in een persoonlijk gesprek uw klachten en/of doelen bespreken. Hierna zal een onderzoek plaatsvinden om een zo goed mogelijk beeld te krijgen van uw lichamelijke situatie. Aan de hand van de bevindingen zal in overleg met u een behandelplan worden opgesteld.

De behandeling
Afhankelijk van het doel van de patiënt wordt gestart met een bepaalde soort behandeling. De sportfysiotherapeut maakt hoofdzakelijk gebruik van sportspecifieke en functionele oefentherapie. Daarnaast krijgt u oefeningen en/ of adviezen mee om zelf thuis actief bezig te zijn met het behalen van het gestelde doel. Zo nodig overlegt hij met uw trainer.
Ook geeft de sportfysiotherapeut adviezen om prestaties te verbeteren en om klachten in de toekomst te voorkomen.
Kortom iedereen die sportgerelateerde klachten en/ of doelen maar ook iedereen die problemen heeft met bewegen, kan terecht bij de sportfysiotherapeut.

Ruud in de praktijk

Contactgegevens

Dorpsstraat 49a
6991HE Rheden
0620038597
E-mail mij

Bedrijfsgegevens

Kvk: 63942429
IBAN: NL38RABO0305682261
Praktijk AGB: 04059776
Persoonlijke AGB: 04107530
Ruud Wils
Ruud Wils
Arnhemseweg 49
Rheden , Gelderland , 6991DK Nederland
+31620038597